Biografie

Foto: Interview met Yolanthe tijdens première STUK!

Max Joling werd op 21 juli 1994 geboren in Almere.

Als kind wilde hij altijd iets met computers doen, maar wat? Dat wist hij nog niet precies. Op 11-jarige leeftijd leerde hij uit zichzelf websites ontwikkelen, een onderdeel wat zeer belangrijk zou gaan worden voor zijn uiteindelijke beroep. Op de middelbare school (2006 – 2010) werd duidelijk dat hij niets met computers zelf wilde doen, maar vooral websites wilde ontwikkelen. Na een aantal jaar ervaring op het gebied van websites ontwikkelen, meldde de eerste klanten zich.

Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, volgde hij de opleiding administratief medewerker op het ROC Flevoland (2010 – 2012). Tijdens deze opleiding liep hij stage bij een internationaal bedrijf, waar hij na zijn stageperiode een contract aangeboden heeft gekregen en vervolgens de functie van Logistics & Order Coördinator, Admin Coördinator en Customer Service had, alhoewel hij tijdens dit contract eigenlijk zijn opleiding had moeten afmaken, besloot hij om te stoppen op het ROC Flevoland en de opleiding verder af te maken als thuisstudie, zodat hij dit contract kon ondertekenen.

In december 2012 liep zijn contract af en besloot om verder te gaan met webdesign, na een aantal maanden voorbereiding en een vakantie, ging hij in april 2013 aan de gang met zijn bedrijf in webdesign. In juni 2013 startte hij daar nog een bedrijf bij, een bedrijf in journalistiek, wat op dit moment erg succesvol is.

Foto: Award 'Buitengewone Buitenaar' met badge

Foto: Award ‘Buitengewone Buitenaar’ met badge

Op 14 januari kreeg Max de eretitel ‘Buitengewone Buitenaar‘ namens de gemeente Almere, met een bijbehorende award. Dit vanwege zijn journalistieke werk en het jaarlijks doneren van de verdiende btw aan Stichting Dierenthuis, een stichting voor kansarme dieren dat tevens ook gevestigd is in Almere.

In juni 2014 kwam de eerste stap van zijn uiteindelijke droom: het presenteren voor de camera. In de eerste stap werd er een andere presentator gezocht, gezien dit project vanuit zichzelf werd georganiseerd. Van velen aan wie hij de vraag stelde om dit project te presenteren, kreeg hij de vraag terug waarom hij het zelf niet deed.

Het is je droom, je hebt genoeg gespreksstof en je kunt improviseren“, werd er dan gezegd. Max bedacht dat als hij deze kans niet aanpakte, hij misschien wel een aantal jaar moest wachten tot de volgende stap, en besloot om voor dit project te presentatie op zich te nemen.

Op 22 juni 2015 is de eerste editie van Almere Magazine verschenen, een maandelijks magazine dat gratis te lezen is via internet. Samen met Rocher Mendonça wordt de inhoud van het magazine verzorgd. Dit magazine werd een project tot eind 2015.

Onderscheidingen

Op dinsdag 14 januari 2014 kreeg Max tijdens de nieuwjaarsontmoeting van Almere Buiten een award met bijbehorende eretitel ‘Buitengewone Buitenaar’.

Max Joling is actief geweest bij het opsporen van de vermoedelijke dader van een gewapende overval en heeft een nieuwssite waarvoor hij zich belangeloos inzet“, aldus de gemeente.