[Column] Boodschappen

Sinds een aantal weken ben ik aan het Picnic’en geslagen – een online supermarkt waardoor de sluizen van de hemel zich voor mij hemelsbreed opende. Al een aantal jaren geleden begon ik op te kijken tegen het doen van de wekelijkse boodschappen, puur omdat het vele irritaties opleverde en mij simpelweg te veel tijd kostte: je moest er eerst heen om vervolgens minstens een uur door de supermarkt te slenteren wat op zaterdagen door de drukte kenmerken had van een heuse hindernisbaan. Vervolgens kon je de winkelwagen bij de kassa uitladen om daarna alles als de wiedeweer in te pakken want er waren nog meer mensen die in de rij stonden om af te gaan rekenen.

Vaak kreeg ik te maken met het feit dat schappen compleet leeg waren; zat ik zonder brood of appelflappen terwijl ik die avond visite kreeg – weer boze gezichten vanaf de bank omdat de snaai zich slechts beperkte tot naturel chips. Ook had ik vaak het ‘geluk’ dat er vooraan in de rij een dame op leeftijd stond of een kleuter die van mama zelf mocht afrekenen. Superschattig maar het is enorm tijdrovend. Mijn man kan ik er ook niet meer heen sturen want die ervaart dezelfde ergernissen. 

Enfin, ik ontdekte dus Picnic. Een app waarmee je waar dan ook (zelfs vanuit bed of vanaf de wc) voor minstens 25 euro aan boodschappen kunt aanklikken waarna het kosteloos bij je wordt bezorgd – al de volgende dag met een aangegeven tijdsvak van 30 minuten. Je kunt zelfs zien waar de bezorger rijdt en diegene tilt het op verzoek nog de keuken in ook. 

Nadeel vind ik de vershoudgarantie van meestal 3 á 4 dagen, maar wanneer je creatief bent kun je daar zeker wel wat mee doen: op tijd invriezen of de betreffende maaltijd vast klaarmaken om vervolgens in te vriezen. Dat doe ik ook steeds vaker trouwens, het koken en invriezen voor de gehele week. Men noemt het ‘preppen’ – zo hoef je alleen maar te ontdooien en op te warmen wat een hoop tijd scheelt en waarmee het koken ook daadwerkelijk leuk blijft.

Voor wie ook ‘ns Picnic wil uitproberen staat hieronder een kortingcode – niet zo zeer met het idee om reclame te maken maar puur om de gunfactor. Ikzelf loop immers al wekenlang met een glimlach rond doordat ik de uren die ik eerder kwijt was in de supermarkt nu kan besteden aan andere zaken. Een korte doe-het-zelf-cursus timemanagement.

Deel deze column

Thanks for downloading!

Top